Zasnova soseske

Drenovo smo zasnovali kot zaključeno in funkcionalno naselje enodružinskih hiš z velikim poudarkom na zunanji ureditvi soseske. Soseska predvideva skupno 78 energetsko varčnih vrstnih hiš v devetih nizih. Hiše bodo enotnega izgleda, dokončane na ključ in s popolnoma urejenim pripadajočim zemljiščem.

Premišljena arhitekturna zasnova soseske vključuje tudi krajinsko ureditev skupnih površin namenjenih prijetnemu druženju in preživljanju prostega časa ter varni igri otrok. Urejeni bodo dodatni skupni parkirni prostori za obiskovalce, drugega prometa v soseski ne bo.

plan

Hiša Drenovo

Skrbno izbrani kakovostni vgradni materiali in privlačna notranja razporeditev prostorov so zagotovilo, da se boste v hiši Drenovo počutili zares prijetno.

Hiše Drenovo so dveh različnih tipov s 150 m2 stanovanjske površine in z med 140 in 900 m2 pripadajočega zemljišča. Zasnovane so tako, da se v pritličju nahajajo bivalni prostori, etaža pa je namenjena spalnim prostorom s tremi spalnicami in dvema kopalnicama oz. štirimi spalnicami in eno kopalnico.

Hiše so uvrščene med nizkoenergijske hiše razredov B1 in B2 z zelo nizkimi obratovalnimi stroški.

Gradbena konstrukcija

Hiše so zasnovane kot montažni objekti z leseno nosilno konstrukcijo in s stenami izvedenimi v veliko tabelnem montažnem sistemu. Izolirane so s kameno volno in s toplotno izolacijsko fasado.

Tlaki

Tlaki so izvedeni kot mikroarmirani cementni estrihi. Suhi prostori so obloženi s hrastovim parketom, sanitarni in tehnični prostori pa s talno in delno s stensko keramiko.

Vhodna vrata

Protivlomna enokrilna vhodna vrata iz smrekovega lesa z ustrezno toplotno in zvočno zaščito.

Okna

Lesena okna izdelana iz kvalitetnega večslojno lepljenega masivnega lesa smreke z dvojnim tesnjenjem in zastekljena s troslojnim izolacijskim steklom. Za senčenje so vgrajene zunanje žaluzije z motornim pogonom.

Sanitarna oprema

V kopalnicah in WC-jih je nameščena celotna sanitarna oprema in opremljena s sanitarnimi armaturami.

Ogrevanje in hlajenje

Vgrajena lastna visoko učinkovita toplotna črpalka zrak-voda in urejeno talno gretje in hlajenje prostorov. Izvedena je tudi predpriprava za montažo dveh split klimatskih naprav.

Prezračevanje

Vgrajen prezračevalni sistem LUNOS z rekuperacijo, ki zagotavlja optimalno bivalno klimo v vseh letnih časih.

Terasa in vrtna lopa

Ob zadnji strani hiše sta urejeni terasa iz lesenih podnic in vrtna lopa iz kovinske konstrukcije in smrekovega opaža.

Parkirna mesta

Pred hišo je postavljena nadstrešnica za dve osebni vozili.

Zunanje tlakovane in zelene površine

Zunanje tlakovane površine so izvedene iz granitnih kock in vgrajenega betona ter urejene v kombinaciji z rečnim prodcem. Na sprednji in zadnji srani hiše so urejeni zelenica in zasaditve okrasnih grmovnic.

Proizvajalec hiš v Soseski Drenovo

Trajna, gospodarna, mednarodno priznana, tehnološko preizkušena in strogo nadzorovana Marlesova gradnja zagotavlja visoko bivalno udobje. Hiše Marles so požarno, poplavno in potresno varne ter ustrezno toplotno in zvočno izolirane.

marles

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih