Lokacija

Soseska Drenovo je umeščena ob cesti med Ljubljano in Vrhniko, na Drenovem Griču, kjer se mesto preveša v svoje naravno zaledje. Leži na obronkih ravninskega krajinskega parka in nedaleč od hribovitih Polhograjskih Dolomitov.

Vrhnika je oddaljena le nekaj minut, kar omogoča hiter dostop do ključne infrastrukture in javnih ustanov. Le dobrih osem kilometrov pa je do ljubljanske obvoznice, dvajset minut do središča Ljubljane in dvajset minut do najbližjega nakupovalnega središča. S hitrim dostopom do avtoceste je Drenovo dobro povezano tudi z vsemi strateškimi prometnicami. Je izvrstna izhodiščna lokacija za potovanja v vse smeri Slovenije. Iz soseske se lahko sprehodite do bližnje trgovine, gostinskega lokala in športnega društva, najmlajši pa do osnovne šole.

Rekreacija

Odpravite se na sprehod, tek ali kolesarjenje po številnih poteh v neposredni bližini naselja. Lahko pa se pridružite kateri od organiziranih športno rekreativnih dejavnosti Športnega društva Dren. V okviru društva uspešno deluje tudi nogometna šola za otroke.

Krajinski park Ljubljansko barje

Krajinski park lahko raziskujete samostojno ali se udeležite katerega izmed številnih dogodkov, ki jih pripravljajo za obiskovalce.

Območje parka je največje območje mokrotnih travišč, gozdnih, grmiščnih in vodnih površin v Sloveniji. Tu se nahajata tudi dve skupini prazgodovinskih kolišč, ki sta vpisani na Unescov seznam svetovne dediščine.

Krajinski park Polhograjski Dolomiti

Krajinski park je območje številnih naravnih in kulturnih znamenitosti in kot takšen idealen za potepanja in raziskovanja.

Ljubljana

Vsi, ki imate radi mestna doživetja, lahko le v nekaj minutah uživate v bogati kulturni, zabavni in nakupovalni ponudbi prestolnice.

Obiščite nas

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih